De Ketterse Kathedraal


Ramses & het Jongetje

VKblog van woensdag 1 december 2010 door Wim Duzijn


Als ik je aankijk, heb ik nergens meer greep op
Ik voel me wegdrijven, ik los op
Ik sta voor je, verlegen als een kind
Mateloos stroom ik over, mateloos...

Je vindt me een klein jongetje
Je aait m'n neus, m'n hoofd, m'n haar
Je maakt grapjes tegen me dat je straks
Een boterham met pindakaas klaar zult maken
En morgen mag ik naar de speeltuin
Want eens zul je er niet meer zijn...

Na een moment te zijn gestorven
Geef ik je terug aan de natuur
Ik geef je terug aan je dans tussen de mensen
Ik help je terug naar de ruimte
En de vrijheid en de lente
Met heel mijn hart help ik je terug naar jou..

Ramses Shaffy, Mateloos

Zonder bagage
Kan ik weer lopen
Want ik ben nu vogelvrij
De wereld heeft mij failliet verklaard
Ik ben ontstegen aan het groot krakeel
Ik ben ontstegen aan het maffe oordeel
Ik heb niets meer te verliezen
Ik heb alleen te winnen...

Ramses Shaffy, Zonder bagage


De dood van RAMSES SHAFFY werd gevierd met een door BOBO's georganiseerd afscheidsfeestje.
Valse emoties en dikke krokodillentranen werden in overvloed over ons uitgestort. Alleen maar om te bewijzen dat zij, de BOBO's, de grote minnezanger NIET failliet hebben verklaard...
Een tragisch gebeuren natuurlijk, omdat de tekst van het lied 'ZONDER BAGAGE' niet los kan worden gezien van de keuze die Ramses maakte voor het spirituele denken van de BHAGWAN, de man die als mysticus koos voor het afstandelijke, relativerende, zuiverende HERENDENKEN van de filosoof FRIEDRICH NIETZSCHE: "Nietzsche", stelde hij, "is voor mij belangrijker dan Jezus".
Het kenmerk van een BOBO is altijd dat hij met grote dozen, koffers en kisten, volgepakt met mooie morele hebbedingetjes en machtscheppende tierelantijnen, door het leven trekt.
Een BOBO staat voor 'op persoonlijk gewin gerichte aanpassing', 'volwassen worden' dus..., een proces dat maatschappelijke faillietverklaring dient te voorkomen.

Je moet geen kinderlijke liefde geven, nee, je moet net doen alsof je lief bent, zodat je op een egoistische wijze 'een goed mens' kunt zijn.
Je plengt dus krokodillentranen, laat zien dat je er bent (een BOBO wil altijd op een volwassen wijze laten zien dat hij iemand is) en als alles achter de rug is ga je voor de tv zitten, met een glas wijn in de ene hand en een lekker knabbeldingetje in de andere hand, met slechts een enkele gedachte in je hoofd:
"Als er maar morgen niet weer zo'n vervelende gast de pijp uitgaat..."

BOBO's haten kinderlijke mensen die eisen dat je via het uiten van emoties jezelf verkleint. Een BOBO is graag een sterke man, nooit zal hij zichzelf 'een klein jongetje' noemen. Dat ziet hij niet als zijn taak. Verkleining in dienst van wat mystici 'de liefde' en 'het leven' noemen interesseert hen niet. Bobo's willen juist een vergroting van het bestaan. En die bewerkstellig je niet met rare mystiekerige liedjes...
"Is RAMSES zelf met die rare fratsen niet volledig aan lager wal geraakt...?", roepen ze je toe.
En inderdaad, RAMSES was in feite, ondanks zijn charisma en zijn charme, een eenzame figuur. De enige echte vriend die hij heeft gehad was JOOP ADMIRAAL, maar zelfs JOOP kon niet echt dicht in zijn buurt komen. RAMSES had meer nodig, stelde hij, daarom was de tijd waarin de BAGHWAN een grote rol in zijn leven speelde zijn beste tijd, een tijd ook waarin de drank en de wil liefde te kopen in kroegen en cafe's geen rol van betekenis speelden.
Het onvermogen echte liefde te vinden, liefde die zoals in het prachtige lied hierboven wordt aangeduid 'kinderlijk oprecht' is, is voor mensen die niet behoren tot de massale club van aangepaste volwassenen een immens probleem.
Daarom is het een ramp dat 'de kunst' momenteel het bezit geworden is van 'DE BOBO'. De BOBO vermoordt alles wat lief en kinderlijk is in de mens!

En juist omdat BOBO's de vijanden zijn van een mystiek die mensen hun volwassen wereld af wil pakken plaats ik hieronder een link naar een artikel over de schrijver GERARD REVE, een man die weinig te maken wilde hebben met de filosofie van NIETZSCHE, en die daarom ook nooit echt 'een mens zonder bagage' is geweest...

Gerard Reve: de Liefde & de Dood


Reacties

View 01-12-2010 14:18
In de artiesten/kunstenaarswereld kent iedereen iedereen. Ook daar kleinmenselijkheid. Ik zag Liesbeth List bij het vertrek van de stoet bij Carre wel erg opzichting in camerapositie willen komen/blijven en zij was met Shirleen Stroker toch z'n grote vriendin.... Mijn waarneming voor wat die waard is.


De geboortehoroscoop van RAMSES SHAFFY laat iemand zien die een overwegend zacht en vrouwelijk karakter bezit: Zon in het gereserveerd en verlegen makende teken Maagd, Ascendant in het vrouwelijke teken Weegschaal, Venus, de vrouwelijke heerser(es) van het teken Weegschaal, in ascendanthuis geplaatst, Maan in het vitale, kinderlijk-optimistisch makende teken Boogschutter en heerser van het als belangrijk beschouwde huis 10 (Medium Coeli huis)...
Maar... de planeet Pluto, een planeet die in zijn negatieve vorm voor verdierlijking en onderdrukking van vrouwelijke liefheid staat dominant geplaatst in het zogenoemde MC-huis (een huis dat aangeeft hoe men zich het liefst manifesteert in de buitenwereld).
De jeugdfoto laat het harmonische persoonlijkheidsbeeld zien. De planeet Pluto (die zich altijd via de ogen duidelijk laat zien - een stekende, vaak wat angstaanjagende blik) is aanwezig, maar de brutale opdringerigheid is ingebed in de wat week aandoende zachtheid van een jongensgezicht dat nog niet hard en volwassen is geworden.

Omdat het programma NEW AGE ASTROLOGIE ook aandacht besteedt aan de astrologie van de Inca's plaats ik hier de karakaterbeschrijving die hoort bij wat de Inca's de Tzolkin en de Toon van Ramses noemen. Gezien zijn belangstelling voor spirituatiteit (jarenlang Bhawanaanhanger) niet zo een vreemde daad...

Tzolkin 11. CHUEN of Blauwe Aap
Ik ben CHUEN, AAP. Ik ben je spontaniteit en het magische kind. Ik breng je humor en plezier. Ik ben een onschuldig, openhartig, doorschijnend, goddelijk kind. Jouw opdracht is jezelf serieus te nemen, maar blijf dat wel op een speelse wijze doen.
Chuen heeft aandacht nodig. Deze zon kan artistiek, slim, speels en demonstratief zijn. Chuen laat vele interesses zien en is communicatief en zeer nieuwsgierig. Chuen is het speelse kind. Zijn uitdaging is om lang genoeg bij één ding te blijven om het onder de knie te krijgen. Voor deze zon is het goed om een actief sociaal leven te hebben.
CHUEN brengt ons de boodschap: "Laat dit bestaan je helemaal doordringen, spring erin!" Beschouw elke gebeurtenis als een expressie van het Grote Spel.
Humor is zeker een praktische remedie. Lichtvoetige perspectieven helpen ons het absorberen van onnodige spanningen te vermijden. Magie draagt vele maskers. Verstoringen transformeren rigiditeiten. Een lach verlevendigt het ZIJN.Er was een jongetje


Toon12 - CA LAHUN: De Kristallen Toon – Toon van Integratie en Samenwerking
Het getal 12 staat voor evenwicht, voorbereiding voor een nieuwe cyclus. Het staat voor einde of beëindiging, maar het is ook een nieuw begin.
Ca Lahun heeft de unieke eigenschap om meerdere gezichtspunten te zien en is in staat om ogenschijnlijk onsamenhangende flarden van ideeën en creaties beet te pakken en een manier te vinden om ze tot een eenheid samen te smeden.
Het getal 12 geeft de kracht om te regenereren, de kracht van de wedergeboorte. Degenen onder deze invloed kunnen dingen die als verloren werden beschouwd weer laten verjongen en doen herleven.