Amsterdam, jaren 70


Admiraal de Ruyterweg, gefotografeerd vanuit mijn zolderkamer:
Uitzicht op kruising Adm. de Ruyterweg - Jan van Galenstraat


De jaren '60 en '70 worden nog altijd geidealiseerd door mensen die zichzelf wijs maken dat vrijheid simpele, doodgewone losbandigheid is. Je verstand op NUL zetten dus en de handen uit de anti-intellectuele mouwen steken.
Een beetje de MARK RUTTE-mentaliteit uitdragen, waar hij zulke rare macho-uitspraken doet als 'mensen die aan de kant staan moeten de markt op worden gesleurd'.
Een beetje een rot woord - DE MARKT - alsof we allemaal koopwaar zijn, zinloze, willoze objecten, die alleen maar meerwaarde krijgen wanneer ze verkocht worden aan de meest biedende.

Wat me goed moeten inzien is dat de jaren 60 en 70 de jaren waren van het ANTI-INTELLECTUALISME. De grote universiteiten van ons land werden bezet door autoritaire linkse moralisten, die geen bloemen of rozen uitdeelden aan jonge, onwetende studenten, maar rode vlaggen, rode boekjes en 'sosjalistiese pamfletjes'.
In die rare, op zijn kop gezette wereld kwam ik terecht toen ik in de jaren 70 naar de universiteitsstad Amsterdam verhuisde.
Dat het geen prettige tijd voor mij was zal duidelijk worden wanneer je de moeite neemt de verhalen en gedichten op deze pagina's te lezen...Lidmaatschapskaart ASVA - Amsterdamse studentenvereniging


Plaats waar 'Het Grote Sterven' zich afspeeltZie ook: Admiraal de Ruyterweg
www.verbaarsjes.nl

foto's uit Google Streetview Maps programma