Het unieke huizen-systeem
van New Age Astrologie
 • De huizenmethode die door het programma New Age Astrologie wordt gebruikt wijkt af van de algemeen gehanteerde berekeningsmethoden (Placidus, Koch en Regiomontanus).
  Toegepast wordt een variant op de gelijke-huizen methode van de Duitse astroloog JOHANNES VEHLOW (geb. 21-9-1890, 18u 12m), waarbij de ascendant wordt afgeleid van de waarde van het Midhemelpunt (Medium Coeli).
 • De ascendant is het middelpunt van het eerste huis dat, net als de andere huizen, een twaalfde deel van de totale cirkel omvat. Omdat het Midhemelpunt op elk gebied van de aarde berekend kan worden, is er geen sprake meer van het zogenoemde poolcirkelprobleem: het verdwijnen van de huizen van de horoscoop boven de 63e breedtegraad (de horizonlijn valt samen met de middaglijn, ofwel ascendant en MC hebben gelijke waarden).

  Astrologen die met het Placidus ascendantsysteem werken negeren het poolcirkelprobleem en zijn blind voor het feit dat zij werken met een fout duidingssysteem dat niet universeel toepasbaar is.

 • Let op:
  De keuze voor het MC-Equaalsysteem maakt het programma New Age Astrologie universeel toepasbaar!
  Niemand wordt buitengesloten. Quasi-wetenschappelijke zekerheid (problemen ontkennen) wordt niet nagestreefd. Op een heldere, logische wijze worden conclusies verbonden aan duidelijk geformuleerde uitgangspunten, die ten doel hebben de chaos en de willekeur binnen de wereld van de astrologie te bestrijden.
  Je hoeft er niet in te geloven. Wie het er niet mee eens is gaat experimenteren met een ander systeem.

  Extra toegevoegde optie:

  Voor diegenen die de nieuwe methode willen vergelijken met het oude systeem is de mogelijkheid ingebouwd om over te schakelen naar het Placidus-berekeningssysteem. Op die manier kunnen verschillen tussen de twee systemen zichtbaar worden gemaakt.

  Zo worden op deze pagina twee horoscoopbeelden getoond. Het bovenste plaatje toont de horoscoop van Hitler volgens het EQUAAL-systeem. De ascendant wordt afgeleid van het Midhemelpunt dat zich in het teken Leeuw bevindt. Omdat de huizen gelijk zijn (elk huis omvat precies 30 graden) is het ascendantteken SCHORPIOEN (passie, hartstocht, felheid, wraakzucht,etc..). De planeet URANUS (voorkeur voor het bijzondere en afwijkende, liefde voor moderne techniek en wetenschap) staat in het ascendanthuis.

  Het onderste plaatje geeft het beeld volgens PLACIDUS. De ascendant bevindt zich volgens dat Middeleeuwse rekensysteem (daarvoor werd het antieke, in de oudheid toegepaste, gelijke huizensysteem gebruikt) in het harmonieteken WEEGSCHAAL (afkeer van ruzie, afkeer van vechten, afkeer van lomp gedrag, etc.). De planeet URANUS verdwijnt als dominante kracht uit het horoscoopbeeld.  New Age Astrologie
Hitler: gelijke huizen

De planeet PLUTO

De planeet Pluto (en daarmee samenhangend het teken Schorpioen) heeft een slechte naam binnen de wereld van de astrologie. Pluto, een naam die in de oudheid werd toegekend aan de god van de onderwereld, wordt vereenzelvigd met dwingelandij, hypnose, sadomasochisme en wraakzucht.

Volgens het programma New Age Astrologie bevindt de ascendant in de horoscoop van Adolf Hitler zich niet in het vredelievende teken Weegschaal, maar in het naar radicale oplossingen verlangende teken Schorpioen.
Die plaatsing komt overeen met de werkelijkheid. Hitler was de personificatie van een politieke beweging die groot geworden is door middel van dwingelandij, massahypnose en ongecontroleerde uitingen van wraakzucht, die zonder enige redelijke argumentatie werd uitgeleefd op zondebokken. De oplossingen die hij voorstond blonken uit door radicaliteit.
Dat hij daarbij zichzelf als unieke eenling aan de top van de partijmachine plaatste kan verklaard worden door de aanwezigheid van de planeet URANUS (in combinatie met het teken Leeuw op het 10e huis). Binnen het PLACIDUS-beeld is die planeet niet dominant aanwezig.

Het programma New Age Astrologie gebruikt niet het Placidus-systeem, maar kiest voor hetMC-equaalsysteem, waarbij de ascendant het middelpunt is van het eerste huis. Dit systeem is, in tegenstelling tot het Placidus-systeem, universeel toepasbaar, omdat de ascendant wordt afgeleid van het Midhemelpunt (MC).